matstrategi og meny

Næringsrik mat med fokus på å spise jevnlig for å holde konsentrasjonen og aktiviteten oppe er viktig når man er ute i villmarken! Vi tar med oss viktigheten av 5 om dagen. 

Det skal settes av minst 20 minutter til å spise opp maten etter hvert måltid. Håndvask, å stå i kø, opprydning og andre aktiviteter skal komme utenom disse 20 minuttene. 

Hovedfokus: Samhold og god nok tid til å spise sammen for å bidra positivt til det sosiale miljøet, samt å lære at god mat er enkelt å lage og at all mat smaker best under åpen himmel!

Mat-tema: Norske smaker, grov næringsrik mat, kortreist og lokalt. Alle hovedmåltider lages på bålet. På første leir i høstferien 2019 ble det servert villrein jaktet og bært ned fra fjellet på Høgevarde.

Miljø: Villmarksleir tar sikte på å servere maten på en så miljøvennlig måte som mulig ut fra forutsetningene vi blir gitt!

Frokost: Viktigste måltidet som setter standarden for resten av dagen. Fokus på langsomme karbohydrater, som gir en langsom blodsukkerstigning. 

Lunsj: Fokus på å servere grønnsaker. Gjerne varm lunsj da mye av fokuset på leiren er kortreist mat som skal tilberedes på bålet; et høydepunkt på juniorcampen midt på dagen.

Middag: God fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Fokus på grønt og grove rene råvarer.

Snacks som alltid skal være tilgjengelig: gulrøtter, banan, eple, appelsin/mandarin. Kakao og toddy.

Meny

Nedenfor vises menyen for siste Villmarksleir sommeren 2020.

Fredag Seniorcamp

Middag: Villmarkskebab Vegetar. Kebabsaus fra scratch.

Kveldsmat / bålhygge: Banan med sjokolade i folie. Kakao/toddy.

Frukt/grønnsaker/nøtter som snacks.

Lørdag juniorcamp

Lunsj: Ostesmørbrød med snacks på siden.

Frukt/grønnsaker/nøtter som snacks. Kakao/toddy.


LØRDAG SENIORCAMP

Middag: Chili Con Rudolf. Villrein fra Høgevarde.
Stekt fisk som snacks om vi får napp!

Kveldsmat / bålhygge: Vi lager muffins i appelsinskall på bålet.

Frukt/grønnsaker/nøtter som snacks. Kakao/toddy.

Frokost søndag morgen: Blåbær-havregrøt og quinoa.

Søndag Juniorcamp

Lunsj: Lefse med spekeskinke og rømme. Bålstekt spareribs fra villrein fra Høgevarde som snacks.

Frukt/grønnsaker/nøtter som snacks. Kakao/toddy.