matstrategi og meny

Næringsrik mat med fokus på å spise jevnlig for å holde konsentrasjonen og aktiviteten oppe er viktig når man er ute i villmarken! Vi tar med oss viktigheten av 5 om dagen. 

Det skal settes av minst 20 minutter til å spise opp maten etter hvert måltid. Håndvask, å stå i kø, opprydning og andre aktiviteter skal komme utenom disse 20 minuttene. 

Hovedfokus: Samhold og god nok tid til å spise sammen for å bidra positivt til det sosiale miljøet, samt å lære at god mat er enkelt å lage og at all mat smaker best under åpen himmel!

Mat-tema: Norske smaker, grov næringsrik mat, kortreist og lokalt. Alle hovedmåltider lages på bålet. På samtlige leirer har det blitt servert villrein jaktet og bært ned fra fjellet på Høgevarde.

Miljø: Villmarksleir tar sikte på å servere maten på en så miljøvennlig måte som mulig ut fra forutsetningene vi blir gitt!

Frokost: Viktigste måltidet som setter standarden for resten av dagen. Fokus på langsomme karbohydrater, som gir en langsom blodsukkerstigning. 

Lunsj: Fokus på å servere grønnsaker. Gjerne varm lunsj da mye av fokuset på leiren er kortreist mat som skal tilberedes på bålet; et høydepunkt på juniorcampen midt på dagen.

Middag: God fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Fokus på grønt og grove rene råvarer.

Snacks som alltid skal være tilgjengelig: gulrøtter, banan, eple, appelsin/mandarin. Kakao og toddy.

Meny

Nedenfor vises villmarkskokkens meny for Villmarksleir arrangert høstferien 2020.

TEMA: Høstens smaker!

Fredag JUNIORCAMP

Lunsj: Pastarett med grønnsaker.

Frukt, gulrot, lefserull som snacks. Kakao & toddy som drikke.

FREDAG SENIORCAMP

Middag: Sopprisotto

Frukt, gulrot, lefserull som snacks. Kakao & toddy som drikke.


LØRDAG JUNIORACMP

Lunsj: Rudolf-burrito, kortreist fra Høgevarde.

Vi studerer, tilbereder og smaker på bålstekt rype fra Høgevarde!

Frukt, gulrot, lefserull som snacks. Kakao & toddy som drikke.

LØRDAG SENIORcamp

Forrett: Bålstekt rype fra Høgevarde.

Middag: Villrein-rett med kortreist kjøtt fra Høgevarde.

Kveldsmat / bålhygge: Vi lager banan med sjokolade i folie på bålet!

Frukt/grønnsaker/nøtter som snacks. Kakao/toddy.

Frokost (for de som overnatter til søndag): Egg og bacon.