matstrategi og meny

Næringsrik mat med fokus på å spise jevnlig for å holde konsentrasjonen og aktiviteten oppe er viktig når man er ute i villmarken! Vi tar med oss viktigheten av 5 om dagen. 

Det skal settes av minst 20 minutter til å spise opp maten etter hvert måltid. Håndvask, å stå i kø, opprydning og andre aktiviteter skal komme utenom disse 20 minuttene. 

Hovedfokus: Samhold og god nok tid til å spise sammen for å bidra positivt til det sosiale miljøet, samt å lære at god mat er enkelt å lage og at all mat smaker best under åpen himmel!

Mat-tema: Norske smaker, grov næringsrik mat, kortreist og lokalt. Alle hovedmåltider lages på bålet. På første leir i høstferien 2019 ble det servert villrein jaktet og bært ned fra fjellet på Høgevarde.

Miljø: Villmarksleir tar sikte på å servere maten på en så miljøvennlig måte som mulig ut fra forutsetningene vi blir gitt!

Frokost: Viktigste måltidet som setter standarden for resten av dagen. Fokus på langsomme karbohydrater, som gir en langsom blodsukkerstigning. 

Lunsj: Fokus på å servere grønnsaker. Gjerne varm lunsj da mye av fokuset på leiren er kortreist mat som skal tilberedes på bålet; et høydepunkt på juniorcampen midt på dagen.

Middag: God fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Fokus på grønt og grove rene råvarer.

Snacks som alltid skal være tilgjengelig: gulrøtter, banan, eple, appelsin/mandarin. Kakao og toddy.

Meny

Meny for Villmarksleir påsken 2020 kommer snart (utsatt på ubestemt tid!).

Under finner du menyen fra vår første Villmarksleir som ble arrangert i høstferien 2019:

Fredag juniorcamp

Lunsj: Ostesmørbrød m/ gulrot på siden.

Frukt ved behov.

FREDAG SenIORCAMP

Middag: Chilli Sin Carne, gryterett. 

Kveldsmat / bålhygge: Pinnebrød og banan med sjokolade i folie. Kakao/toddy.

Frokost lørdag morgen: Havregrøt med banan & rosiner. Eventuelt frukt.

Lørdag junIORCAMP

Lunsj: Reinsdyr-rett (villreinsdyr fra Høgevarde) med kantareller, bålbakte regnbuegulerøtter og poteter.

Frukt ved behov.

Lørdag seniorcamp

Middag: Kjøttsuppe med høstens grønnsaker.

Kveldsmat / bålhygge: Muffins i appelsinskall laget på bålet. Kakao/toddy.

Frokost søndag morgen: Ristet brød på bål med grov leverpostei, agurk / sprøstekt løk / rødbeter / salt&pepper. Eventuelt frukt.

søndag seniorcamp

Lunsj: Havregrøt med eple og kanel / vanlig risengrynsgrøt.

Frukt ved behov.